Halálos baleset és dugók a havazásban

Vágólapra másolva!
Halálos baleset történt hétfőn kora este az eljegesedett 62-es úton. Két személyautó frontálisan ütközött, egy ember meghalt, egy sérültet kórházba szállítottak, másik kettőt a helyszínen kezdtek el ápolni. A havazás ellenére napközben viszonylag kevés balesetről érkezett hír, este azonban torlódás alakult ki az M0-ás körgyűrűn.
Vágólapra másolva!

A tükörjégen megcsúszott, és frontálisan ütközött két személyautó a 62-es főúton, Szabadegyháza külterületén - közölte a rendőrség, amelynek elsődleges információi szerint a balesetben egy ember a helyszínen meghalt, egyet kórházba vittek a mentők, kettőt pedig a baleset színhelyén ápolnak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika rendőr százados hétfőn kora este azt közölte, hogy az érintett útszakaszon teljes útzár van. A Székesfehérvár és Dunaújváros között autózók mindkét irányba Mezőfalva felé kerülhetnek.

Sorozatos koccanások miatt 10 kilométeres kocsisor torlódott fel hétfőn este, az M0-ás körgyűrűn, az 50-es kilométernél, az M3-as felé vezető olodalon - jelentette a Független Hírügynökség. Pest megye útjai sok helyen lefagytak, így az M0-ás és a 4-es főút is. A rendőrség kéri a sofőröket, hogy a szokottnál is óvatosabban vezessenek.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a torlódás azért alakult ki, mert az előtte lévő szakaszon 6-7 koccanásos baleset történt. A balesetek a lefagyott út miatt történtek. Sérültek nincsenek.

Pest megyében viszont máshol is lefagyott utakra kell számítani, ezért a rendőrség kéri, hogy a megfelelő követési távolság betartásával és kisebb sebességgel közlekedjenek az autósok - tette hozzá Kovács Viktória. A 4-es főúton Monorierdő és Pilis között ütközött össze 3 autó, a balesetben egy ember sérült meg. A helyszínen dolgozó rendőrök tájékoztatása szerint a 4-es főutat is tükörjég borítja.

Napközben még arról érkeztek hírek, hogy komoly baleset nem történt az utakon. A bakonyi, zalai dombok, hegyvidékek térségéből jelentettek megcsúszásokat - mondta Kovács Zsuzsa, az Útinform ügyeletese, hozzátéve, hogy a hó miatt nem alakult ki vészhelyzet az országban.

Az egész országban járhatók az utak, a vasárnap óta tartó havazás ellenére mindenütt megy a forgalom - mondta az [origo]-nak hétfőn napközben az Útinform ügyeletese. Mint mondta, az ország több területén hullt néhány centis hó, amelyet folyamatosan szórnak. Megyénként 2-5, a havazással összefüggő baleset történt, amelyekben 3 ember sérült meg - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A folyamatos havazás ellenére a közép-magyarországi régió főútvonalai mindenütt jól járhatóak, csak a mellékutakon kell számítani havas, síkos szakaszokra - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt szóvivője, Légrádi Veronika.

Noha a főváros környékén, illetve Pest megyében folyamatosan havazik, a mínusz 1-2 Celsius-fokos hőmérséklet miatt a főútvonalakon nem marad meg a hó - mondta a szóvivő. A burkolat ezeken a szakaszokon sónedves, vizes, ám a mellékutak többségén akár 5 centimétert is meghaladó hóra és csúszós szakaszokra kell felkészülniük az autósoknak.

Az Útinform ügyeletese már napközben felhívta a figyelmet arra, csak az induljon útnak, akinek van téli vezetési rutinja, illetve az autója téli gumival felszerelt. Hétfőn reggel egy nyári gumival közlekedő autós szenvedett súlyos balesetet Szentes és Csongrád között a 451-es számú főúton. A balesetben az autó utasa - egy hódmezővásárhelyi nő - súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség.