Mérőórákkal csaló csoportot fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
Gáz- és villanyórák manipulálásával gyanúsítanak négy embert Heves megyében. A rendőrség szerint legalább húsz gázórát és hat villanyórát bütyköltek meg Észak-Magyarországon, de ez a szám napról napra nő, ezért nem lehet tudni, pontosan mekkora kárt okoztak.
Vágólapra másolva!

Egy Eger környéki hotelben éppen a gázórát bütykölték, amikor rajtaütöttek a társaságon. A szállodán kívül több mint húsz esetben nyúltak gáz- vagy villanyórákhoz. Ketten az órákat szerelték, ketten a megrendelőket hajtották fel. Szájról szájra járt, hogy őket kell megkeresni, és ők is megkerestek lakossági fogyasztókat, és a szállodaiparban, vendéglátóiparban is voltak megrendelőik - mondta el Sasi Csaba, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek.

A szerelők az órák szerkezetébe nyúltak bele, egyelőre nem tudni, mennyit kértek a beavatkozásért. Egy helyszínre többször visszamentek, és a megrendelő által kért óraállást beállították. Azt, hogy mekkora kárt okoztak, egyelőre nem tudni. Győrösi Pál, a Tigáz Zrt. sajtószóvivője szerint dominóelvszerűen rengeteg eset fog felderülni a nyomozás során. A szóvivő a Független Hírügynökségnek azt mondta, évente négymilliárd forint kárt jelentenek az ilyen és ehhez hasonló esetek a szolgáltatónak.

A rendőrség szerint a társaságnak akár az egész országban lehettek megrendelői. A nyomozás miatt a gázszolgáltató a közeljövőben többet ellenőriz majd. Azok a háztulajdonosok, akiknél az órákhoz hozzányúltak, eddig ügyészségi megrovással megúszták - ha együttműködtek a rendőrséggel. A szolgáltató azonban akár félmillió forint kötbért is kiszabhat rájuk.