Két évet kapott a kenőpénzt kérő rendőr

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság kedden azt a volt rendőrt, aki még tavaly májusban pénzt kért egy gyorshajtáson ért autóstól Nyíregyházán. A vádlottat az eljárás során függesztették fel a rendőrségtől.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság által nem jogerősen elítélt rendőr tavaly májusban Nyíregyházán állította meg a gyorshajtáson ért autóst. A sofőrnek kilencvenezer forintos büntetést kellett volna befizetnie, de a rendőr az ítélet szerint közölte vele, hogy nem jelenti fel, ha kap tőle 45 ezer forintot.

Az autósnál nem volt ennyi pénz, ezért a rendőr felajánlotta, hogy a maradék összeget ráér később is megfizetni. A férfi azonban feljelentette a rendőrt, akit egy hónap múlva, a fennmaradó összeg átadásakor értek tetten, és vettek őrizetbe.

A bíróság hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettében találta bűnösnek az eset miatt az állásából felfüggesztett rendőrt, és ítélte két év letöltendő szabadságvesztésre. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.