Tagadja a rendőrség, hogy elvittek volna egy BKV-dolgozót

Vágólapra másolva!
Rongálás miatt hívták ki a rendőrséget a BKV Méta utcai garázsához, ahol állítólag egy BKV-dolgozó elvágta egy busz ablakmosó folyadékának vezetékét. Az első hírek szerint a rendőrök magukkal vittek egy dolgozót, amit a rendőrség később tagadott. A BRFK még vizsgálja az esetet.
Vágólapra másolva!

Cáfolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azokat a híreket, hogy a rendőrök egy buszsofőrt állítottak volna elő a BKV egyik garázsából. Korábban az MTI írt róla, hogy a rendőrök csütörtök délelőtt előállítottak egy BKV-dolgozót a dél-pesti garázsból, mert bebizonyosodott, hogy szándékosan vágta el néhány busz ablakmosó folyadékának vezetékét. Az MTI egy magát megnevezni nem kívánó BKV-s forrásra hivatkozott.

A BRFK szerint csütörtök reggel valóban érkezett hozzájuk bejelentés a BKV-tól, ez arról szólt, hogy a XVIII. kerületi, Méta utcai garázsban valaki szándékosan megrongált egy buszt. A rendőrök kimentek a helyszínre és megvizsgálták a hibás járművet, illetve meghallgatták a személyzetet is. Azt, hogy történt-e bűncselekmény, úgynevezett feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálják.

Január 1-től a BKV dolgozóinak nincs érvényes kollektív szerződése, így a munka törvénykönyvének szabályai szerint ellenőrzik indulás előtt a buszokat. Míg a kollektív szerződés korábban 20 percben határozta meg egy busz átvételét és forgalomba indulás előtti ellenőrzését, szerződés híján 65 ponton ellenőrzik a buszokat a sofőrök. Az elmúlt napokban a legkisebb hibák esetén is cserebuszokat kértek a sofőrök, ez a menetrendben is érezhető volt, sok volt a késés. Csütörtökön is a menetrendtől eltérően járt több busz a fővárosban és környékén.