Egy elmaradt bálon vitáznak a Hajdú-Bihar megyei Bárándon

Vágólapra másolva!
Egy elmaradt pénteki bálon vitáznak a Hajdú-Bihar megyei Bárándon. A III. Sárréti Civil Bál szervezői szerint a polgármester önkényesen megtiltotta rendezvényüket, a jegyző szerint félreértés történt, Báránd fideszes polgármestere ellenfelei politikai támadását látja a háttérben.
Vágólapra másolva!

Zárva volt a bálterem, ezért nem vehették át kitüntetéseiket a díjazottak pénteken este a Hajdú-Bihar megyei Bárándon - állítják a III. Sárréti Civil Bál szervezői. A szervezők szerint Báránd polgármestere "önkényesen megtiltotta" a bált. Bangóné Borbély Ildikó, a bál főszervezője szerint szóban korábban mindenről megegyeztek, de négy órán át tartó fagyoskodás után sem kaptak választ arra, hogy miért nem mehetnek be a bál helyszínére.

György Zoltán, Báránd jegyzője szerint a polgármester nem tiltotta meg a bált, mint mondta félreértésről van szó: ők még csütörtökön aláírták a terembérleti szerződést, a szervezők viszont ezt nem írták alá. A helyi piaccsarnok nagyterme a hiányzó aláírás miatt maradt zárva pénteken - mondta. Kiss Sándor, Báránd fideszes polgármestere szombat délután közleményt adott ki, amelyben azt írja, hogy az önkormányzat nem hibázott. A polgármester szerint a baloldali sajtó össztüze, valamint ellenfelei politikai támadása van a történtek mögött.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre 180 vendéget vártak a szervezők, köztük 35 erdélyi település polgármesterét. A bálon - egyebek mellett - jutalmazták volna az év vállalkozóját és a helyi citerazenekar tagjait is. A Magyar Kultúra Napja alkalmából odaítélt elismeréseket a szervezők később adják majd át.