Újabb szerelőt bocsátott el a BKV

Vágólapra másolva!
Két ki nem cserélt gumiabroncs miatt bocsátott el egy szerelőt a BKV csütörtökön. A cég feljelentést is tett a rendőrségen közszolgáltatás akadályozása és közvagyon rongálása miatt. A főpolgármester szerint illegális munkalassító sztrájk folyik a cégnél.
Vágólapra másolva!

A szerdán elbocsátott két dolgozó után csütörtökön egy újabb dolgozónak mondott fel a BKV - közölte Takács Péter, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese a városházán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Szerdán két buszsofőrnek mondtak fel és csütörtökön pedig egy szerelőt bocsátottak el, mert nem cserélt ki időben két gumiabroncsot, így a busz csak késve tudott indulni. Öt vizsgálat jelenleg is tart, ebből négy járhat rendkívüli felmondással.

A hétfő óta tapasztalható tömeges buszmeghibásodásokkal kapcsolatban Kocsis István vezérigazgató azt mondta: reméli, hogy nem szabotázsról van szó. Kocsis bejelentette, hogy a BKV feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen közszolgáltatás akadályozása, közvagyon rongálása, a közlekedés és az utasbiztonság veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Demszky Gábor főpolgármester elismerte, hogy a BKV buszparkja elöregedett és rossz műszaki állapotban van, de szerinte ez nem magyarázza, hogy hirtelen megsokszorozódjon a meghibásodások száma. Azt mondta, a 7-es buszcsalád vonalán is akadozott a forgalom, pedig itt a járművek többsége új Volvo és az átlagosnál fiatalabb Ikarus-busz, ez teszi szerinte végképp nyilvánvalóvá, hogy illegális munkalassító sztrájkról van szó.