Beengedik éjszakára a várótermekbe a hajléktalanokat

Vágólapra másolva!
Nyitva marad éjjelre a MÁV valamennyi vasútállomásának váróterme, ahová beengedik a hajléktalanokat. Az intézkedésre a kormány kérte a vasúttársaság vezetőit.
Vágólapra másolva!

Beengedi éjszakára a hajléktalanokat a MÁV a vasútállomások várótermeibe - tájékoztatott csütörtökön este a MÁVINFORM. A nagy hideg miatt nem zárnak be egyetlen várótermet sem.

A kormány csütörtökön kérte az önkormányzatok és a közintézmények vezetőit, hogy nyissák meg a hajléktalanok nappali fogadására alkalmas helyiségeket, és lehetőség szerint biztosítsanak meleg teát a rászorulóknak. A kabinet felszólította az állami tulajdonú erdőgazdaságokat, hogy biztosítsák a rászorulók térítésmentes tűzifa gyűjtését.

A kormányszóvivő szerint több minisztérium is segítséget nyújt a rendkívüli hideg miatt veszélybe került hajléktalanoknak és a rászorulóknak. A szociális tárca a nappali melegedők hétvégi és éjszakai nyitva tartására 5 millió forint támogatást ad a Hajléktalanokért Közalapítványnak, a Honvédelmi Minisztérium pedig hamarosan meleg takarót és ruhát biztosít a rászorulóknak.