Átadták Farkas Péter kiadatási kérelmét Andorrának

Vágólapra másolva!
Az ORFK átadta Farkas Péter elítélt olimpikon kiadatási kérelmét az andorrai hatóságoknak. Azt még nem tudni, mikor hozzák haza.
Vágólapra másolva!

Átadták Farkas Péter kiadatási kérelmét az andorrai hatóságoknak - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium kedden. Azt nem tudni, hogy mikor kerülhet Magyarországra az elítélt sportoló, de a kiadatási őrizet időtartama, a nemzetközi jog alapján negyven nap lehet. Ha az andorrai hatóságok kiadják Farkast, akkor Magyarországra szállítását az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központja (NEBEK) intézi.

A tavaly november óta szökésben levő Farkas Péter olimpiai bajnokot egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség december 26-án éjjel. Elfogása érdekében titkosszolgálati eszközöket is bevetettek.

Farkas Pétert, testvérét Farkas Károlyt és egy harmadik személyt azért ítélték többéves börtönbüntetésre, mert marihuánát termesztettek egy XVIII. kerületi családi házban. 2004-ben csaptak le a rendőrök a házban berendezett ültetvényre, ahol többezer tő marihuánát találtak profi szellőző-, és világító-berendezéssel felszerelt helyiségekben. Az ítélet 2008 novemberi kihirdetésekor előbb testvére, majd Farkas is elhagyta a bíróságot, és ismeretlen helyre távoztak. Testvérét másnap Vecsésen elfogták, a sportolót azonban nem találták meg, csak tavaly decemberben.

A másodfokú bíróság december 12-én, Farkas elsőfokú büntetését két évvel, ötről hét évre súlyosbította, testvére hétéves, a harmadik vádlott hatéves büntetését pedig helybenhagyta. Farkas Péternek a hétéves fegyházbüntetés mellett, egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztést is le kell töltenie.