Újabb öt oktatási intézményt zártak be Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Székesfehérváron és környékén megugrott a felső légúti, egyértelműen influenza tüneteket mutató betegek száma. Kedden újabb öt oktatási intézményt zártak be egy hétre, a kórházban és egy szociális otthonban teljes látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el.
Vágólapra másolva!

Dr. Almási Ferenc Székesfehérvár-Aba-Enying-Gárdony kistérségi tiszti főorvosa javaslatára keddtől egy hétig oktatási szünetet rendeltek el a Kistelek utcai bölcsődében, a Sarló utcai Viziváros Óvodában, a Napsugár Óvodában és a Füleki Óvodában. Hétfő óta a Comenius Általános Iskolában is kényszerszünet van. Korábban a Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnáziumban és a Hétvezér Általános Iskolában szünetelt a tanítás Székesfehérváron.

A tiszti főorvos az Független Hírügynökségnek elmondta, a városban és a kistérségben rohamosan nő a megbetegedések száma. Elvégezték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, és több esetben kimutatták a H1N1 vírust. Egyes oktatási intézményekben már a gyermekek egy harmada hiányzott - ezért látták indokoltnak az oktatási szünetet, melyet az ÁNTSZ javaslatára el is rendeltek az intézményvezetők.

Teljes látogatási tilalom van a Fejér Megyei Szent György Kórházban, illetve látogatni sem lehet és kijárási tilalom is van Polgárdi-Tekerespusztán, az Integrált Szociális Intézményben. Itt a 241 lakóból máig több mint hetvenen betegedtek meg.

A tiszti főorvos elmondta, hogy hatáskörzetükben 3 oltópont működik, egy Enyingen és kettő Székesfehérváron. Az enyingi oltóponton, és Fehérváron a kórházban délután 4 óráig 10 alatt maradt kedden oltásra jelentkezők száma. Az ÁNTSZ épületében van a másik oltópont, itt pénteken még 80-an kapták meg a vakcinát, kedden már csak 53-an jöttek oltásért. A várandós kismamáknál viszont növekedett a hajlandóság, egyre többen hiszik el, hogy a vakcina hatékony és veszélytelen - mondta dr. Almási Ferenc.