Saját szóvivőt kap Mesterházy a kampányban

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor lesz a szocialisták kampányfőnöke - olvasható a keddi Népszabadságban. A napilap szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila saját szóvivőt fog kapni Budai Bernadett személyében.
Vágólapra másolva!

Ismét Szigetvári Viktor lehet az MSZP kampányfőnöke, aki ezért decemberben távozik Bajnai Gordon miniszterelnök mellett betöltött kabinetfőnöki tisztségéről - írja a keddi Népszabadság. A napilap úgy tudja: új kabinetfőnök nem lesz, a feladatokat szét fogják osztani, a szakpolitikai kabinetfőnök Hegedűs Dóra lesz.

Mesterházy Attilának, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a Népszabadság információi szerint valószínűleg önálló kampánystábja nem lesz, de személyes szóvivőt fog kapni Budai Bernadett, a korábbi kormányszóvivő személyében, aki bizonyos ügyekben a nevében nyilatkozik majd. Nyakó István a szocialista párt napi pártkommunikációjának a koordinátora marad. A stratégiai ügyekben Szekeres Imre elnökhelyettes fog irányítani.

Szigetvárihoz fog tartozni a kampány politikai és szervezeti irányítása, a fizetett hirdetések megrendelése. A sajtómunkát és a kommunikációs stábot Gyurkovics Tamás fogja vezetni, aki Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök beszédírójaként is dolgozott. Érdemi szerepet fog kapni a Népszabadság szerint Gál. J. Zoltán az egyéni választókerületek kampányát koordináló tágabb csapatban, az elszámoló kampány felelőse, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, a fejlesztéspolitikával foglalkozó Varjú László és Ficsor Ádám, aki a jelöltek kiválasztásában segített.