Román rendőrgyilkost fogtak el Magyarországon

Vágólapra másolva!
Egy román rendőr meggyilkolásával gyanúsítják azt a férfit, akit a magyar rendőrök fogtak el szombat délután. Egy kiszombori határrendész a fényképről felismerte a románok által keresett férfit, akit egy ellenőrzőponton hamarosan el is fogtak.
Vágólapra másolva!

Egy román rendőr sérelmére elkövetett emberölés gyanúsítottját fogták el a kiszombori határrendészek szombat délután - közölte a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság. A romániai Nagyszentmiklósi Határrendőrségi Kirendeltség őrét szombaton hajnalban érte halálos lövés a település belterületén. A román rendőrség még hajnalban értesítette a magyar hatóságokat.

A nap folyamán a román rendőröknek sikerült beazonosítani a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. Az öt személy közül négyet el is fogtak, az ötödik szökésben volt. Nemzetközi körözést adtak ki, és értesítették a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltséget, átadták a személy adatait és fényképét.

Az egyik magyar határrendész a fénykép alapján felismerte a férfit, akit nem sokkal korábban az átkelőhelyen beléptettek, így a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ellenőrző pontokat állított fel a lehetséges útvonalakon. Az egyik ponton fenn is akadt a 19 éves román férfi, akit a rendőrség őrizetbe vett, egyúttal értesítette a román hatóságokat.