Fokozott rendőri ellenőrzés a temetőknél

Vágólapra másolva!
A nagyobb forgalom és az ilyenkor gyakori lopások, autófeltörések miatt fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök a hétvégén a fővárosi temetők közelében.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megnövekedett forgalom miatt a rendőrök fokozottan ellenőrzik a temetőket és azok környékét. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak majd az ilyenkor elszaporodó autólopásokra és feltörésekre, a zsebtolvajokra, és az úgynevezett "trükkös" lopások megelőzésére is. Emiatt ideiglenes forgalomkorlátozási rendet vezettek be Budapesten. Ott ahol temető van, már a hét elejétől visszatérő ellenőrzéseket tartanak, péntektől azonban - míg a temetők nyitva vannak - folyamatosan ellenőrzik azokat.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, várható a forgalom növekedése a határátkelőknél is. A hétvéginél a megszokottnál valószínűleg nagyobb lesz a forgalom, mert feltehetően sokan indulnak majd a szomszédos országokba, vagy azokból ide, hogy leróják kegyeletüket elhunyt szeretteik sírjainál. Ettől függetlenül jelentős torlódásokra a rendőrség nem számít. A rendőrség internetes oldalán viszont folyamatosan tájékoztatnak a határhelyzetről.

A tömegközlekedésben, a pályaudvarok környékén és a temetőknél várható a tolvajok aktívabb működése, ezért értékeit senki ne hagyja őrizetlenül. Sokan indulnak majd el várhatóan kocsival, ilyenkor az autótolvajok sem pihennek. Az autókat mindig zárják be, értékek ne maradjanak bennük, és ha lehet, parkoljanak kijelölt parkolókban, éjszaka pedig válasszanak jól megvilágított és belátható helyet.