Nem akar visszatérni Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc tartja magát ahhoz, hogy nem vállal aktív politikai szerepet - tudta meg az MTI a volt miniszterelnökhöz közel álló forrásokból. A volt pártelnök és miniszterelnök csak szűk körű párteseményeken vesz majd részt a jövőben.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc nem akart nyilatkozni, de a közvetlen környezetéből - a szombati, a visszatérését találgató sajtóhírekre reagálva - az MTI-nek többen megerősítették: tartja magát a korábbi elhatározásához, vagyis nem vállal politikai szerepet.

A volt miniszterelnök a jövőben kizárólag szűk körű pártrendezvényeken vesz részt, s jövőre is csak a Táncsics Alapítványnak a választásokhoz kapcsolódó, saját szervezésű eseményein fog szerepelni, így nem fog beszédet mondani a párt decemberi kongresszusán sem. Gyurcsány Ferenc áprilisi távozása óta pénteken, a párt választmányának jubileumi ülésén szólalt meg először a nyilvánosság előtt, ahol beszédet tartott. (Olvassa el beszámolónkat!)

A rendezvényen az MSZP vezetéséhez való feltétlen lojalitásra szólította fel a szocialista párt tagjait a korábbi miniszterelnök és pártelnök, aki az autópályákkal és nyugdíjakkal dicsekedett, majd "embertelen" és "gyalázatos" jövőképpel riogatott és keményen beszólt Sólyom László köztársasági elnöknek.

A Magyar Hírlap szombati számában az MSZP pénteki választmányi üléséről azt írta: a bukott miniszterelnök pénteki debütálása "azt az érzést keltette", mintha áprilisban abba sem hagyta volna. A napilap úgy tudja, Gyurcsány Ferenc a kampányra aktivizálni fogja magát. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken a szocialisták választmányi ülésén felszólaló volt kormányfővel kapcsolatban közölte, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a háttérből irányítja a kormányzati politikát. Szerinte számos jel utalt arra, hogy "míg Bajnai Gordon kormányfő szerepelt a nyilvánosság előtt, valójában a háttérben eddig is Gyurcsány Ferenc szelleme, eszméi irányították a kormányzati politikát".