Felszabadult az ORTT lemondott elnöke

Vágólapra másolva!
Felszabadultnak érzi magát Majtényi László, az ORTT szerdán lemondott elnöke, aki erről egy rádióinterjúban beszélt péntek reggel. A november 30-val távozó elnök nem fogja aláírni a rádiópályázat győzteseivel kötendő szerződést, miután emiatt a döntés miatt mondott le posztjáról.
Vágólapra másolva!

Nem írja alá a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatának győzteseivel kötendő műsorszolgáltatási szerződést a médiahatóság elnöke; Majtényi László, aki erről a Magyar Rádió 180 perc című reggeli műsorában beszélt pénteken. "Mindenki egye meg, amit főzött", mondta Majtényi, aki ugyanakkor elmondta: ha ő nem is írja alá, a testület bármelyik tagja megteheti ezt az ORTT nevében, a megállapodás érvényességéhez egy szignó elegendő.

"Teljesen fel vagyok szabadulva" - mondta arra a kérdésre, hogy érzi magát, miután csütörtökön bejelentette lemondását. Hozzátette, egyáltalán nem bánta meg, hogy elvállalta a posztot, de ha tudja, hogy a tisztség mivel jár, valószínűleg nem így tesz.

Majtényi arról is beszélt; hogy "természetesen elmegy" és az igazat mondja, ha a rádiópályázat miatt valamelyik pályázó pert indít, és elnökként tanúként idézik meg.

Majtényi egy nappal azután jelentette be távozását, hogy a médiahatóság két olyan céget nyilvánított győztesnek a két országos rádiófrekvencia működtetésére kiírt pályázaton, amelyeket szerinte ki kellett volna zárni a versenyből. A Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok támogatásával szerdán a Danubius frekvenciáját az Advenio nevű cég kapta, a Slágerét az FM1 nevű konzorcium. A pályáztatás módját Majtényi több ponton bírálta, szerinte mindkét győztes rádió irreális üzleti tervet nyújtott be a pályázaton, az Advenio ráadásul még a formai előírásoknak sem felelt meg. (A döntésről itt olvashat bővebben.)