Csődbűntettel is vádolják Overdose tulajdonosát

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a nagyváradi bíróság Mikóczy Zoltán és társa ellen Romániában. Overdose, a versenyló tulajdonosa és Györke Dezső Sándor esetleges szabadlábra helyezéséről a napokban döntenek majd. Mikóczyék húsfeldolgozójuk gépsorait akarták engedély nélkül kimenekíteni Romániából, amikor román kommandósok elfogták őket október 21-én.
Vágólapra másolva!

Csődbűntett és magánokirat-hamisításra való felbujtás miatt pénteken vádat emeltek az előzetes letartóztatásban levő Mikóczy Zoltán és magyar állampolgárságú társa, Györke Dezső Sándor ellen Nagyváradon. Ezt a nagyváradi törvényszék sajtóirodája jelentette be pénteken.

A törvényszéknek a napokban döntenie kell arról is, hogy meghosszabbítja a letartóztatási parancsot vagy pedig szabadlábra helyezi a két vádlottat. Az erdon.ro hírportálnak a két üzletember nagyváradi ügyvédje azt nyilatkozta, hogy védenceit a hétvégén várhatóan szabadlábra helyezik.

Az ügyvéd szerint az ügy központi figurája a Mikóczyékat feljelentő cégvezető, aki saját illegális tetteinek leplezése érdekében jelentette fel a tulajdonosokat. Ugyanakkor a román hatóságok is túlkapást követtek el, amikor túl nagy erődemonstrációval fogták el a Mikóczyékat.

Mikóczy Zoltánt és Györke Dezső Sándort azért helyezték tíz napos előzetes letartóztatásba október 21-én, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk elárverezés előtt álló gépsorait. A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében.

A két férfit román kommandósok fogták el, amikor tehergépkocsin Magyarországra akarták vinni felszámolás alatt álló húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült gépsorait.