Életfogytiglant kér négy olaszliszkai vádlottra az ügyész

Vágólapra másolva!
Négy olaszliszkai vádlottra életfogytig tartó börtönbüntetést kért az ügyész a bíróságon. Az olaszliszkai gyilkosság másodfokú pere hétfő óta zajlik, csütörtökön az egyik vádlott bocsánatot kért tettéért, miután elismerte, hogy belerúgott a földön fekvő áldozatba.
Vágólapra másolva!

Öt vádlott elsőfokú ítéletének súlyosbítását kérte az ügyész az olszliszkai gyilkosság Debreceni Ítélőtáblán folyó másodfokú tárgyalásán. Közülük négy vádlottra életfogytig tartó börtönbüntetést kért a perbeszédben. A nyolc vádlott védői a korábban kiszobott büntetések enyhítését, hatályon kívül helyezést, felmentést vagy új eljárást kértek.

A csütörtöki tárgyaláson az egyik vádlott bocsánatot kért a meggyilkolt tanár, Szögi Lajos családjától. A fiatalkorú férfi szerdán beismerte, hogy egyszer fejen rúgta az akkor már földön fekvő áldozatot. A csütörtöki tárgyalás elején bűnösnek vallotta magát. Azt mondta, nagyon megbánta tettét, és megérdemli érte a méltó büntetést. "Szégyellem magam azért, amit megcsináltam" - mondta. Arra a kérdésre, hogy ezzel könnyített-e a lelkiismeretén, annyit válaszolt: megkönnyebült.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én a gyermekei szeme láttára verték agyon Olaszliszkán, miután autójával elsodort egy az út mellett haladó kislányt. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel nyolc embert vádoltak. Az autóval elsodort lány a baleset során nem sérült meg, csupán az árokba esett.

Első fokon a Borsod megyei bíróság mind a nyolc vádlottat bűnösnek találta társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt. Az ítélet azért nem lett jogerős, mert a vádlottak védői és az ügyész is fellebbeztek, enyhítést, illetve súlyosbítást kérve.

Az olaszliszkai gyilkosság másodfokú tárgyalása hétfőn kezdődött Debrecenben, és pénteken folytatódik. Ekkor három vádlott védlője és az áldozat családjának képviselője mond majd perbeszédet.