Jutalmat kaptak a füstmérgezést szenvedett rendőrök

Vágólapra másolva!
Füstmérgezést szenvedett hat rendőr és egy civil egy újpesti paneltűz helyszínén. A rendőrök a lakókat figyelmeztették a veszélyre. Helytállásukért azonnali jutalmat kaptak.
Vágólapra másolva!

Hat rendőr és egy civil került kórházba füstmérgezés miatt szerda délután egy újpesti panelházban keletkezett tűz helyszínéről. A tűz szerda délután tört ki Budapesten, egy IV. kerületi, Rózsa utcai panelház harmadik emeleti lakásában. A mentők először négy rendőrt és egy nőt vittek kórházba. A rendőrök akkor szenvedtek füstmérgezést, amikor bekopogtak a lakásokba, hogy szóljanak a lakóknak a tűzről, de a házat végül nem kellett kiüríteni. Utóbb két másik rendőr is jelentkezett, hogy rosszul van. Őket szintén füstmérgezés gyanújával vitték kórházba.

A rendőrök "hősies helytállásukért" azonnali jutalmat kaptak Budapest rendőrfőkapitányától. "A rendőrök saját felelősségükre mentek be az épületbe, nem mérlegelték, hogy saját testi épségüket is kockáztatják a lakók mentésével, rendőri esküjüknek megfelelően tették a dolgukat" - közölte a BRFK.