Öltözői kamerák segítségével fogták el az uszodai tolvajokat

Vágólapra másolva!
Milliókat lopott össze az uszodai öltözőszekrényekből az a tolvajbanda, amelyet a múlt héten fogott el a rendőrség Budapesten. A tolvajok feszítővassal fosztogatták az öltözőket, és egy bekamerázott uszoda lett a vesztük.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a tolvajbandát, amely az év eleje óta fosztogatta a termálfürdők és uszodák öltözőszekrényeit országszerte - jelentette be a pápai rendőrkapitányság. Szegedi Zoltán, az ügyben nyomozó rendőrhadnagy szerint a tolvajok összességében többmilliós kárt okoztak az uszodák vendégeinek.

A bűncselekmények zömét Budapesten, Pápán, Győrben, Siófokon, Esztergomban, Dorogon, Ráckevén, Hatvanban, Cserkeszőlőn, Mezőkövesden és Füzesabonyban követték el, de a nyomozás még tart, s szinte bizonyosan további fürdők, uszodák is "képbe kerülnek" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a nyomozó. A magyarokon kívül a tolvajbanda megkárosított cseh, német, osztrák és szlovák állampolgárokat is - tette hozzá.

A banda három tagja az öltözőkben nem szólt egymáshoz, azt a látszatot keltették, mintha nem ismernék egymást, s az öltözködésüket szándékosan elnyújtva kifigyelték a gazdagabbnak látszó vendégeket. Amikor "tiszta lett a terep", feszítővassal pillanatok alatt felnyitották a kiszemelt öltözőszekrényeket, s azokból minden értéket elvittek: többnyire készpénz, ékszer, telefon és bankkártya volt a tettesek zsákmánya, de elvitték az igazolványokat és slusszkulcsokat is.

Szegedi Zoltán szerint a pápai termálfürdőben - ahol a frekventáltabb napokon több száz vendég is megfordul - kezdett egyre kínosabbá válni a sok öltözői lopás, ugyanis azok havonta többször is ismétlődtek. A tetteseket végül úgy azonosították, hogy a rendőrség javaslatára továbbfejlesztették a fürdő biztonsági kamerarendszerét. A tolvajok fényképei alapján az október 23-ai hosszú hétvégén a fővárosi Széchenyi fürdőben felismerték a pápai fosztogatókat, és értesítették a rendőrséget.

A XIV. kerületi kapitányság rendőrei a helyszínen elfogták a bűnbanda tagjait - Sz. Péter 59 éves, B. József 46 éves és G. Bertalan 22 éves budapesti lakosokat -, majd átadták őket a pápai rendőrkapitányságnak - közölte Szegedi Zoltán, megjegyezve, hogy már mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásban van.