Lezárult a nyomozás a bébiszitter ellen

Vágólapra másolva!
Hamarosan vádemelési javaslatot tesz a rendőrség a pedofíliával gyanúsított bébiszitter ellen - olvasható a Népszabadságban. A rendőrség egyelőre nem árulja el, a gyanú szerint hány gyerekkel fajtalankodott a férfi.
Vágólapra másolva!

Lezárult a nyomozás a pedofíliával gyanúsított bébiszitter ellen - írja a szerdai Népszabadság. A napilap értesülését Baranyi József, az ügyben nyomozó újpesti rendőrkapitányság vezetője megerősítette. Közölte, hogy már csak az igazságügyi elmeszakértő végleges szakvéleményére várnak, és azután vádemelési javaslattal át fogják adni az aktákat az ügyészségnek.

A 31 éves, büntetlen előéletű K. Lászlót június 10-én, egy újpesti bölcsődénél fogták el a rendőrök, miután bébiszitteri munka ígéretével odacsalták. A férfi ellen még márciusban tett feljelentést egy anya, miután gyanús lett neki kétéves gyereke viselkedése. A kisgyereket meghallgatta egy kirendelt pszichológus szakértő, aki megállapította, hogy a gyerek élményszerűen mesélte el a történteket, ezért valószínűleg valóban molesztálták. Ezután néhány hét alatt közel ötven olyan család fordult a rendőrséghez, akiknek a gyerekére a bébiszitter vigyázott.

Baranyi a Népszabadságnak nem árult részleteket arról, a nyomozás adatai alapján végül hány esetben merült fel gyanú a bébiszitter ellen. A rendőrkapitány szerint az ügynek több sértettje van, de korántsem annyi, ahány szülő a rendőrséghez fordult. Az ügyész dönt majd arról, mely esetekben találja elegendőnek a bizonyítékokat a vádemeléshez - tette hozzá.

A napilap szerint több esetben a pszichológusok nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy a gyerek áldozatnak tekinthető-e vagy sem, azonban számos esetben a szakértő egyértelműen úgy foglalt állást, hogy a gyerek beszámolója élményszerű.