Nézőpont Intézet: A tavaszi szintre csökkent a Fidesz népszerűsége

Vágólapra másolva!
Októberben csökkent a Fidesz támogatottsága, Bajnai Gordont viszont többen tartják alkalmasnak a válságkezelésre - derül ki a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz számára készített közvélemény-kutatásából. Megvizsgálták azt is, hányan szeretnék ismét a nagypolitikában látni Gyurcsány Ferencet.
Vágólapra másolva!

Októberben a tavaszi szintre csökkent a Fidesz támogatottsága - derült ki a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz számára készített, ezer ember megkérdezésével lefolytatott reprezentatív felméréséből. A Fidesszel az összes megkérdezett egyharmada (33 százalék) rokonszenvezik. Az aktív szavazók közül a Fideszt 45, az MSZP-t nyolc, a Jobbikot hét százalék támogatja. Minden ötödik aktív szavazó bizonytalan.

A felmérés szerint bár Bajnai Gordont április óta többen tartják alkalmasnak a válságkezelésre (tavasszal 29, ősszel 34 százalék), az őt elfogadóknak csak 71 százaléka tartja szavahihetőnek is, és nem egészen minden negyedik (23 százalék) választópolgár lát benne hiteles válságkezelőt. Megvizsgálták Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök népszerűségét is, kiderült, a választók 9 százaléka látná szívesen újra a politika élvonalában, 83 százalék viszont nem kér belőle.