Fegyelmit kaphat a fővárosi tűzoltóparancsnok

Vágólapra másolva!
Fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett a katasztrófavédők vezetője a fővárosi tűzoltóparancsnok ellen, amelynek azt kell kiderítenie, történt-e valamilyen mulasztás szeptemberben a rákosrendezői pályaudvaron. A pályaudvaron kiütött tűzben a gyanú szerint több tűzoltót áramütés ért az oltás közben.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi vizsgálat indul Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok ellen egy, a rákosrendezői pályaudvaron történt tűzeset oltása során történtek miatt. Szeptember 11-én Rákosrendezőn kigyulladt egy ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, és amikor az oltás során a tűzoltók alumínium létrájukat az épület bádogtetejéhez illesztették, egy kis bizsergést éreztek a karjukban. Ezért ötüket áramütés gyanújával kórházba vitték.

Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője az ügy miatt fegyelmi eljárást kezdeményezett, és teljes körű vizsgálatot rendelt el a tűzoltóságnál, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás, szó lehet-e munkavédelmi hiányosságról.

A fővárosi tűzoltóságnál ennek nyomán indult vizsgálat nem talált szabálytalanságot, és az orvosi vizsgálatok eredménye szerint a tűzoltók nem sérültek meg, és nem szenvedtek semmilyen kérosodást. Emiatt a tűzoltók szerint nincs alapja annak, hogy az OKF fegyelmit kezdeményezett.

Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságának szocialista elnöke megerősítette a fegyelmi vizsgálat tényét, amelyről a terv szerint csütörtökön dönt a Fővárosi Közgyűlés. A közgyűlés kijelöl majd egy bizottságot, amely lefolytatja a vizsgálatot - magyarázta.