Vágólapra másolva!
A politikusok népszerűségi listáján Orbán Viktor Fidesz-elnök, Sólyom László államfő és Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető állnak az élen. Szili Katalin (MSZP) az egyetlen, akit a meggyőződéses MSZP-sek kevésbé kedvelnek, mint a bizonytalanabb baloldali szavazók, ő áll a negyedik helyen. Vona Gábor a nyolcadik - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság közöl.
Vágólapra másolva!

A Szonda Ipsos októberi felmérése szerint a politikusok népszerűségi listáján Orbán Viktor és Sólyom László vannak az élen, mindeketten azonos pontszámot kaptak (47 pont). A lista negyedik helyén Szili Katalin (MSZP) volt házelnök áll - derül ki a Népszabadság által közölt felmérésből.

Bajnai Gordon kormányfő a lista 16. helyén áll (26 pont), ugyanakkor a magukat MSZP-szavazóknak vallók körében ő a legnépszerűbb politikus 69 ponttal. Az MSZP szavazói saját pártjuk politikusait átlagosan 10 ponttal feljebb értékelik az átlagnál. Ez alól az egytlen kivétel Szili Katalin házelnök, aki az elkötelezett szocialistáktól 55 pontot kapott, míg a bizonytalanabb baloldali szavazók 57 pontra értékelték a politikust.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a lista harmadik helyén áll 39 ponttal, Vona Gábor, a Jobbik vezetője pedig a nyolcadik legnépszerűbb politikus (30 pont). Októberben a politikusok kedveltsége általában kissé visszaesett - írja a Népszabadság. A legnagyobb mértékben például Dávid Ibolya MDF-elnöké, aki a szeptemberi népszerűségéből három pontot veszített, jelenleg 29 ponton áll.