Elfogták a horogkeresztet mázoló férfit

Vágólapra másolva!
Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki augusztusban önkényuralmi jelképeket mázolt fel több fóti épületre. Elfogásakor is fekete akrilfesték volt nála, és beismerte tettét.
Vágólapra másolva!

Több rendbeli önkényuralmi jelkép közszemlére tétele miatt eljárás folyik egy férfi ellen, mivel október 9-én éjjel Fót bel- és külterületén több buszmegállóra és azok tábláira fekete spray-vel horogkeresztet fújt - közölte honlapján a rendőrség hétfőn. A férfi ellen vallási épületet károsító rongálás miatt is folytat eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság - olvasható a police.hu oldalon. Mint írták, 2009. augusztus 27-én éjjel a fóti református egyházközösség és a katolikus templom kerítését megrongálta, és azokra festékkel különböző ábrákat fújt.

A férfit a rendőrök előállították, majd ruházatának átvizsgálása során előkerült egy fekete akrilfesték. Tettei miatt gyanúsítottként kihallgatták, és elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsított elmondta, hogy kifejezetten jól látható helyekre fújta az önkényuralmi jelképeket. A férfi ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya elmeorvos-szakértő bevonásával folytatja a büntetőeljárást - közölték.