Új vizsgálatot akarnak a lakók a paneltűz ügyében

Vágólapra másolva!
Fellebbeztek a lakók a tűzvizsgálati eredmény ellen a miskolci paneltűz ügyében: nem tudják elfogadni, hogy nem született konkrét válasz arra, hogyan keletkezett a tűz, és miért halt meg három ember. Az augusztus közepi tragédiában egy anya és két gyermeke vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Fellebbezést írtak a lakók, mert nem fogadják el a tűzvizsgálat eredményét a miskolci paneltűz ügyében. 24 család írta alá a papírt, amit csütörtökön adtak postára - mondta a Független Hírügynökségnek szombaton Illés Tünde, az egyik lakó. Kifogásolják, hogy a tűzvizsgálat eredménye nem nevezett meg konkrét okot, hogyan keletkezett a tűz, és nem kaptak választ arra, miért halt meg három ember.

Illés Tünde azt mondta, elképzelhetetlennek tartják, hogy a szakemberek semmi nyomot ne találjanak. Azt szeretnék elérni, hogy legyen új vizsgálat. A tűzoltóságon nem tudnak a fellebbezésről, az még nem érkezett meg hozzájuk.

Valószínűleg dohányzás vagy nyílt láng használata okozta a miskolci paneltüzet augusztusban - ezt állapította a meg a tűzvizsgálat, amelynek eredményét szeptember végén ismertették. A hőszigetelés kivitelezése nem volt megfelelő, de döntően nem ez okozta a tragédiát - áll a jelentésben. A rendőrségi nyomozás még tart az ügyben, a személyi felelősség kérdését ez tisztázza majd.

Augusztus közepén csaptak fel a lángok egy hatodik emeleti lakásban a miskolci Avas lakótelepen. A tűz felfelé terjedt, több lakás kiégett. Egy anya és fia füstmérgezésben meghalt. A család lánygyermeke napokig feküdt az intenzív osztályon, de nem tudták megmenteni az életét.