Keszthelyen is vizsgálódnak a Gárda-ruhák miatt

Vágólapra másolva!
Egyelőre vizsgálja a Zala megyei rendőrség, kell-e eljárást indítania amiatt, hogy többen a Magyar Gárda formaruhájába öltözve jelentek meg a helyi önkormányzat 56-os megemelékezésén.
Vágólapra másolva!

Vizsgálja a rendőrség az október 23-i, keszthelyi városi ünnepségen megjelent Magyar Gárda-tagok magatartásának jogellenességét - tájékoztatta az MTI-t szombaton közleményben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pénteken Keszthelyen, a városi ünnepségen a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda két csoportja is felsorakozott és koszorúzott. A Monitor Magazin nevű helyi portálon közzétett fotókon az látható, hogy a betiltott Magyar Gárda két külön csoportja, összesen harminc-negyven formaruhás - közöttük több gyerek - sorakozott fel az ünnepségen.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken azt közölte: Keszthelyen nem volt olyan esemény vagy atrocitás, amely rendőri intézkedést követelt volna. A Magyar Gárda nevében nem jelentettek be a megyében egyetlen rendezvényt sem.

Gárdás egyenruhák miatt Budapesten és Debrecenben is indult rendőrségi eljárás. Az október 23-i tüntetéseken nem volt rendbontás.