Hallgatott a Csányi megzsarolásával vádolt férfi

Vágólapra másolva!
Csütörtökön folytatódott a Csányi Sándor OTP-elnök megzsarolása miatt indult per. A zsarolással három büntetlen előélető, diplomás férfit vádolnak. Az elsőrendű vádlott nem kívánt vallomást tenni.
Vágólapra másolva!

Megtagadta a vallomástételt csütörtökön a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató megzsarolása miatt indult perben az elsőrendű vádlott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Csányit elektronikus levelekben fenyegették meg még 2007 végén: 50 ezer eurót követeltek tőle azzal, hogy ha nem kapják meg azonnal a pénzt, kínos adatokat hoznak nyilvánosságra a Bank Centerrel kapcsolatban.

Az ügyben három diplomás, büntetlen előéletű férfi ellen emeltek vádat. Az elsőrendő vádlott az előző, június 18-i tárgyaláson betegség miatt nem jelent meg, csütörtökön pedig csupán a nyomozás során tett korábbi vallomásait tudta ismertetni a bíró. A férfi eddig mindössze annyit ismert el, hogy bizonyos OTP-vel kapcsolatos dokumentumokat bementett a számítógépébe, és ezzel állítása szerint régi ismerősének segített.

A másodrendű vádlott, aki feltaláló, az eljárás alatt mindvégig ártatlannak mondta magát. Szerinte talán éppen sikeres találmányai miatt akarják ellenfelei bajba keverni. Az ügyészség szerint ugyanakkor az ügy lényege éppen az, hogy a feltaláló egy korábbi jogvitája miatt akart bosszút állni az OTP vezetőjén. A harmadrendű vádlott egy időben az APEH elnökének tanácsadója volt.

A bíróság csütörtökön Csányit idézte tanúként a tárgyalásra, de ő halaszthatatlan hivatalos elfoglaltságára hivatkozva kimentette magát. a tárgyalás további tanúk meghallgatásával folytatódik.