Káosszal magyarázza a Fidesz a makói feloszlatást

Vágólapra másolva!
A Fidesz országos választmánya feloszlatta a párt makói szervezetét - írja a Délmagyar. A döntés azzal indokolták, hogy gondok voltak a tagnyilvántartással, a tagdíjfizetéssel, illetve belső konfliktus alakult ki az alapszervezetben. Múlt héten az egri és a váci szervezetet is feloszlatták.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta a Fidesz országos választmánya a párt makói szervezetét - írja a Délmagyar.

A párt regionális igazgatója, Kerényi János a döntést azzal indokolta, hogy rendezetlen volt a szervezet működése. Kerényi szerint gondok voltak a tagnyilvántartással, a díjfizetéssel, valamint konfliktusba került egymással a választókerület a városi és a környező falvakat tömörítő része.

A feloszlatással a makói szervezet tagjainak tagsági viszonya automatikusan megszűnt, aki akarja, 15 napon belül kérvényezheti újbóli felvételét. A városi szervezet két héten belül, 50-60 taggal alakul majd újjá, a szervezéssel Kerényit bízták meg. Martonosi György, a Fidesz makói elnöke a Délmagyarnak azt mondta: a régi Fidesz-tagok megérdemelték volna, hogy a szemükbe mondják, mi a valódi kifogás ellenük.

A Fidesz választmánya múlt héten az egri és a váci szervezetet is feloszlatta. Az egri szervezet feloszlatását azzal indokolták, hogy több alkalommal súlyosan megsértették a párt alapszabályát. A váci döntést pedig a szervezeten belüli konfliktusokkal magyarázták.