Nem engedik be a pártokat az egyetemekre

Vágólapra másolva!
Nem engedi a Magyar Rektori Konferencia a politikai pártok ifjúsági szervezeteinek, hogy az egyetemeken tartsanak rendezvényeket - döntött a testület keddi ülésén a Népszabadság szerint. Továbbra is csak szakmai alapon szervezhetők politikai események a felsőoktatási intézményekben.
Vágólapra másolva!

Elutasította a Magyar Rektori Konferencia (MRK) keddi ülésén a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek kérését, hogy engedjék vissza a politikát az egyetemekre - írja a Népszabadság. A szervezetek önálló rendezvényeket, akciókat szerettek volna tartani.

Az MRK nem szeretné, hogy az egyetemek és főiskolák a politikai csatározások színterévé váljanak, hogy ott kopogtatócédulákat vagy aláírásokat gyűjtsenek, politikai plakátokat ragasszanak ki, és nem kívánnak teret adni a szélsőséges politikai nézeteknek - mondta a lapnak Szabó Gábor, az MRK elnöke, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A hallgatók vagy tanszékek továbbra is szervezhetnek az oktatáshoz, a szakmához köthető közéleti vitákat, rendezvényeket az érintett hallgatói körök számára.

Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora sem ért egyet az ifjúsági politikai szervezetek kezdeményezésével. Szerinte a hallgatók sem tartják elfogadhatónak, hogy az egyetemen pártpolitikai szervezetek kampányoljanak.