Bekapcsolják a fűtést a székesfehérvári lakótelepen

Vágólapra másolva!
Szerdán elindul a fűtés abban a 330 székesfehérvári lakótelepi lakásban, ahol eddig nem volt távfűtés. A lakások 7,5 millió forintos tartozást halmozták fel, amelyet végül az önkormányzat fizetett ki.
Vágólapra másolva!

Szerdán délután ötig elindul a fűtés a székesfehérvári Vásárhelyi lakótelepen, ahol 330 lakásban a fűtési szezon kezdete óta hidegek a radiátorok. A lakásokban eddig azért nem volt távfűtés, mert jelentős különbözet alakult ki a szolgáltató és a lakók által mért energiamennyiség közt.

A lakások nem a városi távhőt kapják, azt eddig egy vállalkozó biztosította. A főmérők, és a lakásokban lévő mérők között nagy a különbség, ami azt jelenti, hogy a kazánokból a házakig eljutó a hőből sok szökik el. A vállalkozó szerint ez a költség a lakosokat terheli, amit a lakosok vitatnak, ezért többen nem fizettek. Közel 7,5 milliós tartozás gyűlt össze. A vállalkozó így nem fizetett az E.On-nak, az pedig kikapcsolta a gázt. (Erről bővebben itt olvashat.)

Székesfehérvár közgyűlése rendkívüli ülésen tegnap megszavazta, hogy az önkormányzat hitelezze meg a lakók tartozását. Szerdán egyeztettek a közös képviselőkkel, majd aláírták a szerződést, és az önkormányzat utalta a pénzt az E.On-nak - közölte Brájer Éva, a terület önkormányzati képviselője.

A lakótelepi lakásokba fűtést szolgáltató Stopping Hungária Kft. tulajdonosa, Kucsera Róbert azt ígérte, visszakötik a gázt, és azonnal indul a fűtés. Karbantartásra nincs szükség, mert azt még a nyáron elvégezték.