Vágólapra másolva!
Három brazil állampolgárt fogtak el Ferihegyen a vámosok még hétfőn, mikor megpróbáltak a ruhájukban 3,5 kiló kokaint becsempészni Magyarországra. Ez az utóbbi idők legnagyobb kokainfogása, a drog értéke csaknem százmillió forint.
Vágólapra másolva!

Mintegy százmillió forint értékű kokaint foglalt le a vámhatóság Ferihegyen - közölte szerdán Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) szóvivője. Hétfőn három brazil állampolgár érkezett Zürichen keresztül Sao Paulóból a Ferihegyi repülőtérre. A vámterületet a zöld folyosón szerették volna elhagyni, a szolgálatban lévő pénzügyőr viszont tételes vámvizsgálatot hajtott végre.

Az ellenőrzés során az utasok ruházatából - sportcipő-talpbetétből és alsónadrágból - mintegy 3,5 kilogramm kábítószergyanús anyag került elő. A későbbi szakértői vizsgálat során állapították meg, hogy az előkerült csomagokban kokain volt.

A vámhatóság a fekete piacon csaknem 100 millió forintot érő kábítószert lefoglalta, és a három brazil utas ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt eljárást indított.