Elrendelték a nyomozást az eladó kopogtatócédulák miatt

Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a rendőrség a Józsefvárosban darabonként ezer forintért árult ajánlószelvények miatt. A megvásárolható kopogtatócédulákról a Magyar Televízió számolt be egy vasárnap bemutatott riportban.
Vágólapra másolva!

Elrendelte kedden a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya a józsefvárosi vásárolt ajánlószelvények miatt - közölte kedden a BRFK szóvivője, Tafferner Éva. Választás rendje elleni bűncselekmény miatt, ismeretlen tettes ellen indult az eljárás. A büntető törvénykönyv rendelkezése szerint aki a "jelölési eljárás szabályait megszegve erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez ajánlást", bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A nyomozás előzménye, hogy a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsora vasárnapi adásában, egy rejtett kamerával készített riportban arról számoltak be, hogy a főváros VIII. kerületében a novemberi polgármester-választásra készülődve 45 darab ajánlószelvényt sikerült a riporternek vásárolnia egyenként ezer forintért. A műsorban elhangzott: további ajánlószelvényeket is kínáltak eladásra, de - azzal az indokkal, hogy nagyon keresettek - azok már kétezer forintba kerültek volna.

Hétfőn az MTV egyik munkatársa jelentkezett a kerületi választási irodánál, ahol leadta a vásárolt ajánlószelvényeket. Az iroda munkatársai az átadásról felvett jegyzőkönyvet és a szelvényeket továbbították a rendőrségre.