Szirénázva tüntettek a megszorítás ellen a tűzoltók

Vágólapra másolva!
Szirénázó tűzoltóautókkal tüntettek az Alkotmány utcában a tűzoltók a költségvetési tervezetben szereplő 1,8 milliárdos elvonás miatt. Ha a parlament megszavazza a megszorítást, újra utcára vonulnak - ígérik.
Vágólapra másolva!

A tűzoltóságokat érintő, jövő évre tervezett költségvetési megszorítások - az 1,8 milliárd forintos elvonás - miatt tiltakozott hétfőn Budapesten két tucat tűzoltóautóval 2500 egyenruhás tűzoltó. A tűzoltók szerint a megszorítás veszélybe sorolja a tűzoltóságok működését. Az Alkotmány utcában tartott demonstráció résztvevői petíciót adtak át a parlamenti frakciók képviselőinek.

"Te kockáztatnád óránként 470 forintért az életed?"; "A BKV-s vezéreknek jutott, a tűzoltóknak már nem"; "Mi a macskán is segítünk, rajtunk a kutya sem" - volt olvasható a tűzoltók transzparensein, akik többször szirénáztak és dudáltak a tűzoltóautókkal, illetve egy a demonstrációra írt refrént skandálták.

A megmozduláson csak szabadnapos tűzoltók vehettek részt, a parancsnokságokon szolgálatot teljesítő tűzoltók kék szalag kitűzésével fejezték ki tiltakozásukat. A szervezők közölték, ha mégis megszavazza a megszorításokat a parlament, akkor újra az utcára vonulnak.