Korlázozzák a fűtést a nagyatádi kórházban

Vágólapra másolva!
A kórház üzemeltetőjének felhalmozott tartozásai miatt a szolgáltató korlátozza a fűtést a nagyatádi kórházban. A törvény szerint a fűtést kikapcsolni nem lehet, de napközben néhány órára korlátozhatják. Az intézkedés egyelőre nem érinti a betegellátást, de a szolgáltató szerint ez is megtörténhet, ha továbbra sem kapja meg a pénzét.
Vágólapra másolva!

Egy hete korlátozza a fűtést a nagyatádi kórházban a hőszolgáltató Dalkia Energia Zrt., mert a kórház egy év után sem fizette ki 172 millió forintos tartozását. A cég hétfői közleménye szerint a korlátozás egyelőre csak néhány melléképületet érint, de elképzelhető, hogy a jövőben ott is bevezetik, ahol betegellátás van.

A törvény szerint a kórház fűtését nem szüntethetik meg, de korlátozhatják. A Dalkia október 12-e óta, fokozatosan vezette be a kórházban a korlátozásokat - napközben, néhány órára -, erről a kórház üzemeltetőjének, az önkormányzatnak és az ÁNTSZ-nek is tájékoztatást küldött.

A Dalkia Energia Zrt. közbeszerzési pályázaton nyerte el a kórházzal kapcsolatos szolgáltatási feladatokat 2003-ban. A cég hő-, használati melegvíz- és gőzszolgáltatást nyújt a kórháznak. A kórház üzemeltetését NagyatádMed Kft., a Medical Investments Zrt. leányvállalataként 2008-ban vette át, annak szerződéses kötelezettségeivel együtt. A cég 2008 szeptembere óta nem fizet fűtésért.

Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek azt mondta, ha a kórház érdemi hajlandóságot mutat a tartozás kiegyenlítésére, akkor újra folyamatosan lesz szolgáltatás. A Dalkia korábban közölte, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy a nagy összegű tartozás miatt a többi ügyfelük - köztük 60 egészségügyi intézmény - veszélybe kerüljön.