Patkányok leptek el egy pécsi panelházat

Vágólapra másolva!
Patkányok lepték el az egyik tízemeletes panelházat Pécsett. Az állatok fényes nappal járkáltak a lépcsőházban, és annyira elszaporodtak, hogy néhány még a tizedik emeletre is felment. A rágcsálók a liftaknába fészkelték be magukat. A lakásszövetség elnöke szerint a patkányok bemenekültek a házba, mivel a szomszédos teret felújítják, és ezzel megbolygatták természetes életterüket.
Vágólapra másolva!

A patkányokkal ellepett tízemeletes pécsi panelház egyik lakója, Simony Attiláné azt mondta: fényes nappal járkáltak a patkányok az épületben, volt olyan, hogy a tizediken találkoztak a lakók az állatokkal. A rágcsálók a liftaknába húzódtak be. A lakóknak a szaguk lett gyanús, időközben csőtörés volt ugyanis, és néhány patkány belefulladt a liftakna alján felgyűlt vízbe. Tetemük most is ott bomlik.

A ház melletti teret ezekben a hetekben újítják fel, és a munka a közműveket is érinti. Gengel Géza, a Pécs-Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke szerint ezzel megbolygatták a patkányok élőhelyét, ezért menekültek be a házba. "Az áramszolgáltatónak be kellett fúrnia az épületbe, kábelbevezetés miatt, és ezen a nyíláson keresztül jelentek meg a patkányok. Mi egyeztettünk a lakókkal, hogy jó lenne ezt befalaztatni, de nem engedték, azért, hogy a patkányok az összes mérget megegyék" - mondta a lakásszövetkezet elnöke .

Az áramszolgáltató által vágott nyílást azóta befalazták, de a tér felújítása miatt akár a többi környékbeli épületben is megjelenhetnek a patkányok.