Négy rablással gyanúsítják a szerdán elcsípett bankrablót

Vágólapra másolva!
Már négy rablással is gyanúsítják azt a bankrablót, akit szerdán fogtak el, miután kirabolt egy ferencvárosi pénzintézetet. Két XVII. és egy XVIII. kerületi rablást is az ő számlájára írhatnak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Összesen négy fegyveres rablással gyanúsítják azt a férfit, akit egy biztonsági őr fogott el szerdán - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön. A 33 éves férfi szerda délelőtt rabolta ki a IX. kerületi Lechner Ödön fasori bankot. A biztonsági őrt lefegyverezte, majd az alkalmazottakat megkötözte. A megszerzett 6 millió forinttal futásnak eredt, ám az irodaház biztonsági őre és egy banki alkalmazott az utcán elkapta, majd átadták a rendőröknek.

A férfit őrizetbe vették és kihallgatták. Kiderült, hogy nem ez volt az első rablása: április 23-án és július 14-én is ugyanazt a XVII. kerületi pénzintézetet rabolta ki, majd július 22-én, az egyik Üllői úti bankot támadta meg. A gyanúsított a bűncselekményeket bevallotta. A rendőrök indítványozzák, hogy kerüljön előzetes letartóztatásba: akár 15 év börtönt is kaphat a jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablásokért.