Jobbik-MSZP koalíciót lát Kövér

Vágólapra másolva!
Minisztereket is elszámoltatna Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke, ha kormányra kerül a Fidesz 2010-ben. Kövér egy "látens" MSZP-Jobbik választási koalíciót is elképzelhetőnek tart.
Vágólapra másolva!

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke bízik abban, hogy a pártja kormányra kerülése után kezdődő elszámoltatásokon miniszterek is bíróság elé állnak majd. Szerinte a Fidesz jelenlegi előnye az MSZP számára már ledolgozhatatlan.

Kövér szerint ha a Fidesz kormányra kerül, mindenképpen el kell számoltatnia az MSZP-t. "Nem szeretnénk a politikai bosszú látszatát magunkra venni, ezért nem fogunk huszadrangú hivatalnokokkal szemben méltánytalan eljárásokat kezdeményezni, mint az MSZP tette Keller László államtitkársága alatt" - fogalmazott. Kövér szerint a kormányváltás után a miniszterek, államtitkárok feladata lesz, hogy eldöntsék, kezdeményeznek-e akár büntetőjogi lépéseket az általuk vélelmezett jogsértések miatt - mondta.

Arra a kérdésre, hogy szerinte miniszterek állnak-e majd bíróság elé, azt válaszolta: "nagyon remélem, ebben bízom". A sukorói beruházást a vizsgálandó ügyek között említette, amely "a pofátlanságnak az a szintje, amely a legrosszabb álmainkban sem merült fel".

Kövér László elmondta, hogy a Fidesz-kormány első szimbolikus lépése a parlament és az önkormányzati képviselő-testületek létszámának, valamint az állam méretének radikális csökkentése lesz.

Szerinte látens választási koalíció bontakozik ki az MSZP és a Jobbik között. "Némely helyen a jobbikosok semmivel sem használnak elegánsabb eszközöket, mint az MSZP-sek, és a közös nevező is megvan: mindketten a Fideszt tekintik közös ellenségnek" - mondta. Ha a Fidesznek sikerült kétharmados parlamenti többséget szereznie, akkor a párt felelőssége, hogy miként tud ezzel gazdálkodni - fogalmazott Kövér, de hozzátette: ha nem lesz meg a kétharmad, akkor meg kell kísérelni újraindítani az ellenzékkel való megegyezés folyamatát.