Felmentették a bántalmazással vádolt bonyhádi rendőröket

Vágólapra másolva!
Bizonyíték hiányában felmentette a bíróság azt a két rendőrt, akiket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással vádoltak. A nem jogerős ítélet szerint nem volt bizonyítható, hogy az állítólag megütött férfi sérüléseit a rendőrök okozták.
Vágólapra másolva!

Nem jogerős ítéletében felmentette a Tolna Megyei Bíróság szerdán azt a két bonyhádi rendőrt, akiket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és közokirat-hamisítással vádolt a megyei főügyészség - közölte a bíróság büntető kollégiumának vezetője, Hauszmanné Szőke Rita. Az ítéletet a vádlottak tudomásul vették, az ügyész háromnapos gondolkodási időt kért.

A két rendőr 2008. július 21-én este egy bonyhádi férfival szemben intézkedett, aki ellenállt nekik. A vádirat szerint a járőrök meg akarták leckéztetni a férfit, többször pofon ütötték, előállították, majd a rendőrkapitányságon további nyolc alkalommal megütöttek. A vádiratban az is szerepelt, hogy az előállításról készült jelentés nem volt valós.

A vád eredetileg a sértett sanyargatásával elkövetett jogtalan fogva tartás és közokirat-hamisítás volt, az ügyészség később ezt részben módosítva hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással vádolta a rendőröket. A bíróság bizonyíték hiányában mentette fel a vádlottakat, mivel nem volt igazolható, hogy a sértett sérülései a bántalmazás során keletkeztek - közölte a büntető kollégium vezetője.