Felfüggesztették a rutinműtétbe belehalt nő orvosát

Vágólapra másolva!
Felfüggesztette a szentesi kórház vezetése a munkavégzés alól azt az orvost, aki ellen vádemelési javaslattal zárult a rendőrségi vizsgálat. A férfi által 2008 nyarán, valószínűleg nem kellő gondossággal elvégzett nőgyógyászati beavatkozás következtében egy női beteg elhunyt.
Vágólapra másolva!

2008 júliusában elhunyt a szentesi kórház egy 31 éves nőbetege három héttel azután, hogy nőgyógyászati rutinműtétet végeztek rajta. A szentesi kórház vezetése kedden közleményt adott ki arról, hogy miután az összes érintettel konzultáltak, elrendelték a beavatkozást végző orvos munkavégzés alóli felfüggesztését, és a fegyelmi eljárás folytatását. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a kórház egy orvosa ellen - mondta el korábban Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A betegen egy spontán vetélést követően egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre. A nő csak 48 óra múlva került újra sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, és bár ezután még több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.