Titokban kiléphetnének a lottónyertes rendőrök

Vágólapra másolva!
Nem függ össze szolgálati viszonyukkal, így nem kell jelenteniük a rendőröknek, ha valóban megnyerték a múlt heti, több mint két milliárdos lottónyereményt. Ha akarnak, a szerencsés rendőrök simán távozhatnak a testülettől, a rendőrségi szóvivő szerint a pótlásuk sem lenne gond.
Vágólapra másolva!

Eddig egy rendőr sem jelezte, hogy távozna a testülettől - mondta az [origo]-nak kedden Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, miután hétfő este az RTL Híradó arról számolt be, hogy több mint tíz, együtt lottózó rendőr vitte el a múlt heti, több mint 2 milliárd forintos lottófőnyereményt.

Ezt hivatalosan nem erősítették meg, a Bors és a Népszava úgy tudja, hogy budaörsi rendőrök a szerencsések, ugyanakkor a Bors szerint hét rendőr játszott együtt. A Népszava szerint a nyeremény átvételét követően a rendőrök zöme elhagyja a testületet.

A Pest megyei rendőrségi szóvivő azt is elmondta: ha valóban rendőrök nyerték a milliárdos nyereményt, akkor sem kell ezt jelenteniük, mert ez nem a szolgálati jogviszonyukkal összefüggő körülmény. Hozzátette, ha bármilyen okból egyszerre többen távoznának valamelyik kapitányságtól, az sem okozna fennakadást, átvezényléssel vagy áthelyezésekkel mindenképpen biztosítanák a szükséges létszámot.

A múlt heti minden idők hatodik legnagyobb magyar lottónyereménye, 2 milliárd 189 millió forint jár a nyertesnek vagy nyerteseknek.