Jelentősen csökkent a közlekedési balesetek száma

Vágólapra másolva!
Magyarország a jelenlegi számok szerint jó eséllyel már idén teljesíti azt az uniós vállalását, amely szerint 2010-re a 2001-es szint harmadával csökkenti a halálos balesetek számát - írja a Népszabadság. 2001 első kilenc hónapjában 795 halálos kimenetelű közlekedési baleset volt, 2009-ben októberig ez a szám 609.
Vágólapra másolva!

Magyarország várhatóan már az idén teljesíti azt a csatlakozáskor tett uniós vállalását, amely szerint 2010-re a 2001-es szint harmadával csökkenti a halálos balesetek számát - írja a Népszabadság.

Egy 2007-es uniós jelentés még Európa legveszélyesebb útjai közé sorolta a magyarországiakat, ráadásul abban az évben még tovább romlott a helyzet. Azóta azonban olyan javulás tapasztalható, hogy a halálos áldozatot követelő balesetek szempontjából a legrosszabbak közül a legjobbak közé került az ország az unióban.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szerint elsősorban a szabályváltozásoknak, így például az objektív felelősség bevezetésének köszönhető a közlekedésbiztonság gyors javulása, de a zéró toleranciának, valamint a büntetőpontrendszer szigorításának is szerepe van benne.

Az eredmény: 2001 első kilenc hónapjában 795 halálos kimenetelű közlekedési baleset, 2009-ben októberig 609 - írja a lap. Bencze szerint ennek ellenére a rendőrség nem dőlhet hátra elégedetten: még az idén kétszáz automata sebességmérőt szerelnek fel az ország leginkább balesetveszélyes útjain - írja a Népszabadság.