Vágólapra másolva!
Nincs feltüntetve a lejárati idő az új influenza elleni vakcinán - írja a Magyar Nemzet. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet szerint a szert a dobozon található gyártási időtől számított egy éven belül lehet felhasználni. Az ampullákon a lap szerint a gyártási  idő sem szerepel.
Vágólapra másolva!

Azt tapasztalják a háziorvosok, hogy az új influenza elleni vakcinán nincs feltüntetve a lejárati idő, se a dobozon, se az ampullán - írja a Magyar Nemzet.

Keszthelyi Gyula háziorvos szerint a szavatossági idő feltüntetésének hiánya törvénybe ütközik, az ugyanis alapkövetelmény egy gyógyszer esetében. Ő 170 kollégájával együtt ügyvédet fogadott, és csak akkor hajlandó beadni az új influenza elleni oltást, ha erre a páciens szerződést köt vele és aláír egy több oldalas dokumentumot.

A lap megkeresésére az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) közölte: a készítményen valóban nincs feltüntetve a lejárati idő, azt a dobozon található gyártási időtől számított egy éven belül lehet felhasználni. Az ampullákon azonban a gyártási idő sem szerepel, csak a gyártási tétel száma. Kiderült az is, hogy a háziorvosoknak átadott tételekben a betegtájékoztató sem egyezik azzal, amit az OGYI engedélyezett - írja a lap.