Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a pécsi vízszolgáltató

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a rendőrségen Pécs vízszolgáltatója, a Tettye Forrásház Zrt. A cég szerint a dolgozók bérének kifizetése zavartalan.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz a rendőrségen hűtlen kezelés gyanúja miatt Pécs vízszolgáltatója, a Tettye Forrásház Zrt., miután úgy értesült: elődje, a Pécsi Vízmű Zrt. 800 millió forint helyett 2 milliárd forint összegben vett fel hitelt, illetve vállalt garanciát leányvállalatainak adósságaira. A Tettye Forrásház szerint a francia kisebbségi tulajdonú vállalat ezt a tényt eddig elhallgatta az önkormányzat elől, ami azt jelenti, hogy a "Suez és magyar képviselőik a jogsértésektől sem riadnak vissza".

"Arra utaló jelek is vannak, hogy akadályozni próbálják a vízszolgáltatást Pécsett. Természetesen minden jogsértésért elégtételt veszünk a bíróságon, feljelentést teszünk közveszéllyel fenyegetés tárgyában" - tették hozzá. A Tettye közleményében arról is írt, hogy hétfőn megkezdte a dolgozók bérének kifizetését, ami zavartalanul folyik. "Cégünk ebben az átmeneti időszakban is kifogástalan minőségi munkát végez, a vízszolgáltatás zavartalan Pécsett" - áll a közleményben.

Az önkormányzat által megbízott biztonsági cég alkalmazottjai múlt hétfőn ellenőrzésük alá vonták a vízmű épületét, amelyből kizárták a Pécsi Vízmű Zrt. vezetőit. A város közgyűlése legutóbbi ülésén Tettye Forrásház Zrt. néven céget hozott létre a vízközművek átvételére az önkormányzati többségi tulajdonú, de francia érdekeltségű Pécsi Vízműtől, miután a felek határidőre nem egyeztek meg a kisebbségi részvénypakett visszavásárlásáról. A történtek miatt mindkét fél bírósághoz fordult.

A város és a kisebbségi tulajdonos Suez Environnement között azért romlott meg a viszony, mert az önkormányzat szerint a Pécsi Vízmű Zrt. túl drágán szolgáltat, nem a vízdíj csökkentését, hanem a terjeszkedést helyezi előtérbe. Emellett az önkormányzat sokallja a befektető osztalékát és egyéb járandóságait, amelyek a képviselők szerint egy százszázalékos városi tulajdonú vízszolgáltató esetén Pécset gazdagíthatnák.