Összekeveredett utasok miatt késnek a Ferihegyről induló járatok

Vágólapra másolva!
Késnek a Ferihegyi reptérről induló járatok, mert összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni országból érkező utasok. Egy Isztambulból érkező járat utasait a buszvezető véletlenül rossz terminálhoz vitte, most újra ellenőrizni kell az okmányokat. Májusban már volt hasonló keveredés, akkor egy nyitva hagyott ajtó miatt.
Vágólapra másolva!

Összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni országból érkező utasok a ferihegyi repülőtér 2B termináljában pénteken este, így az újbóli ellenőrzések miatt késve indulnak a járatok - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője. Az Isztambulból érkező Malév-járat utasait a buszvezető a nem schengeni országokból érkező utasoknak fenntartott 2A terminál helyett a 2B-re szállította, így most "keveredés van a reptéren" - mondta.

Az eset miatt a rendőrség elrendelte az utasok újbóli ellenőrzését, ami órákig tarthat. Ez az érkező járatokat nem érinti, de az induló járatok viszont késnek. A rend várhatóan csak reggelre áll helyre.

Május végén hasonló eset történt: egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt a Damaszkuszból érkező járat nem schengeni utasai összekeveredtek a repülőtéren várakozó schengeni utasokkal. Akkor a Damaszkuszból érkező Malév-gép utasait a gép felől a terminálba vezető folyosón nyitva hagyott kapu miatt az induló oldalra terelték.

Mivel a - minimális ellenőrzésen áteső - schengeni utasok összekeveredtek a nem schengeni országból érkező utasokkal, ezért le kellett zárni a repteret, hogy újra ellenőrizzék papírjaikat. Erre azért van szükség, mert az Európai Unió schengeni övezetébe tartozó országok nem fogadják el a nem schengeni országok biztonsági ellenőrzéseit.