Spórolna a kormány az október 23-i ünnepségeken

Vágólapra másolva!
A kormány szerint negyven százalékot spórol az állam az idei október 23-i ünnepség költségein a tavalyi árhoz képest. Az ünnepségre 141 millió forintot szánnak, idén nem lesz díszelőadás az Operában. Az operatív törzs dönt majd arról, hova kell kordonokat állítani.
Vágólapra másolva!

Nettó 141 millió forintból valósíthatja meg a közbeszerzési eljárás nyertese az október 23. és november 4. közötti rendezvényeket, így idén 87 millió forinttal költ kevesebbet a kormány az állami rendezvényekre - jelentette be pénteken Budai Bernadett kormányszóvivő. Szerinte ez a tavalyi állami ünnepséghez képest 40 százalékos megtakarítást jelent. A közbeszerzési eljárás győztese a Leon Kft., a cég végzi majd a rendezvényszervezési, kreatív tervezési, gyártási, médiafoglalási és PR-feladatokat.

Idén elmarad a hagyományos díszelőadás az Operaházban, helyette ünnepi konferencia lesz a parlamentben október 22-én, amelyen felszólal Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla házelnök is. A konferenciára olyan fiatalokat is meghívtak, akik 1989. október 23-án születtek, vagyis éppen az idei nemzeti ünnepen lesznek húszévesek. Az ünnepségsorozat zárása november 4-én lesz a Hősök terén.

Arról, hogy az idei október 23-i ünnepségek egyes helyszínein lesz-e kordonozás, és ha igen, milyen mértékű, azt az operatív törzs, illetve az illetékes szervek fognak dönteni - mondta a kormányszóvivő.

Idén nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóját, hanem a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulóját is ünnepli majd az ország.