Népszabadság: Milliós prémiumokat kaptak az MTV vezetői

Vágólapra másolva!
Az elmúlt három évben több százmillió forint jutalmat kaptak a Magyar Televízió vezetői a munkabérükön felül - írja a Népszabadság. A prémiumok között 15 milliós is van, igaz, ez is három évre oszlik el.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi három évben több százmillió forint jutalmat fizetett ki vezető munkatársainak a Magyar Televízió - írja a csütörtöki Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a legtöbbet Schatz Péter igazgató vihette haza, aki három év alatt 15, 7 millió forint prémiumot kapott. Dobos Menyhért közéleti főszerkesztőnek 4, 2 millió forint jutalmat osztottak a fizetésén felül, Medveczky Balázs ügyvezető alelnök pedig 6, 1 millió forintot vett fel jutalomként három év alatt.

A nyilvános adatok szerint Medveczky havi 2, 1 millió forintos fizetést kap, esetleges távozásakor pedig 25 millió végkielégítés és ugyanennyi titoktartási pénz járna neki - írják. A Magyar Televízió Zrt. felügyelőbizottsága nem kommentálta a számokat.

Medveczky és a tévé menedzsmentje az elmúlt hetekben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a köztévé rossz anyagi helyzetére hivatkozva egyoldalúan felmondták a Nap-kelte című reggeli műsor adásáról szóló szerződést. A műsort korábban Gyárfás Tamás cége külső gyártásban készítette a reggeli műsorsáv reklámbevételeiért cserébe, az új műsor, a Ma reggel viszont már az MTV saját produkciója, amely a reklámokkal bevételt termel.

A Fidesz által elfogultnak tartott Nap-kelte megszüntetése sok MSZP-s képviselőnél kiverte a biztosítékot, és a szocialisták a köztévét felügyelő alapítvány kuratóriumi elnökségében mindent elkövettek a döntés ellen, eddig sikertelenül (a Nap-keltéről szóló cikkeinket itt találja).

Új székházról ír a Népszava

Szintén csütörtökön a Népszava saját forrásaira hivatkozva azt írta, hogy ismét új székházba költözhet az MTV, amely idén települt át Szabadság téri telephelyéről egy bérelt óbudai ingatlanba. Medveczky Balázs ügyvezető alelnök a Népszava szerint felbontaná a székházszerződést, amely az Állami Számvevőszék korábbi jelentése szerint több ponton is hátrányos a köztévére nézve (a szerződésről részletesen itt olvashat).

A lap úgy tudja, hogy az ügyvezető alelnök az óbudai telep helyett a Pólus Centerbe költöztetné a köztévét egy ott kialakított stúdióba. Más információk szerint csak módosítanák a szerződést és néhány műsort telepítenének át, műszaki okok miatt. A köztévénél a lap kérdésére tagadták, hogy ilyen tervek merültek volna fel.