Magyarázza az igazgató cégével kötött szerződést a MÁV

Vágólapra másolva!
Már Andrási Miklós MÁV-vezér kinevezése előtt megkötötték a szerződést azzal a céggel, ahol a vezérigazgató korábban dolgozott - állítja a vasúttársaság, amely a jelenlegi vezető korábbi cégének adott tanácsadói megbízást. Hozzátették, hogy a munkával elégedettek voltak, ezért nem kizárt, hogy újra igénybe veszik a cég szolgáltatásait.
Vágólapra másolva!

A MÁV Zrt. azt megelőzően kötött szerződést a Grid Zrt.-vel szakértői munkára, még mielőtt Andrási Miklós a MÁV Zrt. élére került volna - közölte a vasúttársaság szerdán közleményben. A MÁV Zrt. arra reagált, hogy a Magyar Nemzet szerdai számában arról írt: a vasúttársaság szerződést kötött azzal a céggel, amelynek MÁV-elnökké való kinevezése előtt Andrási Miklós volt az igazgatója.

A közlemény szerint a MÁV Zrt. 2009. május 4-én árajánlatot kért három cégtől - köztük a Grid Zrt.-től - a MÁV "villamos-energia ellátó tevékenységének önálló társaságba szervezése" elnevezésű szakértői munkára. A beérkezett ajánlatok közül a Grid Zrt.-t választották ki a feladat végrehajtására. A céggel 2009. június 18-án kötöttek szerződést, még azt megelőzően, hogy Andrási Miklós a MÁV Zrt. élére került volna.

Ebben az időszakban Andrási Miklós a Grid Zrt. pénzügyi szolgáltatások ágazatánál dolgozott üzletfejlesztésért felelős igazgatóként, a szerződésben szereplő stratégiai átszervezési megbízás viszont a másik üzletághoz tartozó vezetői tanácsadásra vonatkozott - állítja a MÁV.

A Grid Zrt. a vállalt feladatot határidőre, 2009. július 10-ére teljesítette. Az elvégzett munka minőségével a megrendelő elégedett volt, ezért a MÁV Zrt. nem zárja ki, hogy a jövőben is igénybe veszi a tanácsadó cég szolgáltatásait - közölte a vasúttársaság.