Kamu repülőjegyekkel csapott be többeket egy férfi

Vágólapra másolva!
Repülőjegyekkel csapott be több embert egy szigethalmi férfi, akinek áldozatai sokszor csak a repülőtéren szembesültek a csalással. A rendőrség csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint repülőjegyekkel követett el csalást: az utasok sokszor csak a repülőtéren tudták meg, hogy nincs is jegyük. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A 43 éves szigethalmi férfit - akit hétfőn késő este fogtak el - azzal gyanúsítják, hogy szeptembertől egy utazási irodán keresztül vagy egy légitársaságnál többször igényelt egy másik, őt alkalmazó utazási iroda nevében repülőjegyeket több embernek. Az utasok a jegyek árát kifizették a férfinak, de a többszázezer forintos összegeket a gyanúsított már nem fizette ki a cégeknek.

A férfi a helyfoglalásokat több esetben visszaigazolta az ügyfeleknek, a repülőjegyeket elektronikus formában kiállította, majd a foglalásokat megváltoztatta a társaságoknál, vagy a repülőjegyek fizetés hiányában törlődtek a foglalási rendszerből. Ezekről sok esetben az utasok már csak a repülőtereken szereztek tudomást.

A rendőrség csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.