Vasutasnapot tart hétfőn a parlamentben a Fidesz-KDNP

Vágólapra másolva!
A vasútról fognak beszélni hétfőn a Fidesz-KDNP képviselői a parlamentben. Interpellációk, felszólalások és azonnali kérdések sorával akarnak az ellenzéki politikusok nyomást gyakorolni a kormányra, tiltakozva a magyar vasút átalakításával kapcsolatos tervek ellen. 
Vágólapra másolva!

"Vasutasnapot" tart a Fidesz-KDNP az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén, napirend előtti felszólalások, interpellációk és azonnali kérdések sorát tervezik a témában - jelentette be Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa vasárnap.

Fónagy maga napirend előtti felszólalásában összefoglalja majd a magyar vasút jelenlegi helyzetét, frakciótársai pedig többek között a vasút és a gazdaság, foglalkoztatás, vidék, turizmus összefüggéseiről beszélnek majd. A napirend előtti felszólaláson kívül öt interpellációt és három azonnali kérdést terveznek.

Fónagy azt mondta: a kormány a benyújtott jövő évi költségvetés szerint 40 milliárd forintot tervez kivonni a vasútból, ezzel egyidejűleg ugyanakkor 40 milliárd forint hitel felvételét tartják szükségesnek a vasúttársaság működéséhez, további 48 milliárd forint hitelt pedig arra terveznek, hogy az átalakítási terveiket végrehajtsák, melyeket Fónagy szerint senki sem támogat. A politikus közölte: a MÁV adóssága jelenleg körülbelül 230 milliárd forint.