Kiengedték az előállított fociszurkolókat

Vágólapra másolva!
Szabadlábon védekezhet az a négy ember, akiket szombaton állítottak elő a rendőrök az Újpest-Ferencváros mérkőzés közben. A meccs alatt öt rendőr sérült meg pirotechnikai eszközöktől.
Vágólapra másolva!

Elengedték azt a négy embert, akiket szombaton az Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzés során állítottak elő a rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese, Sass Oszkár vasárnap. Mind a négyen szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a négy emberből hármat garázdaság, pirotechnikai eszközzel visszaélés, rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés szabálysértése miatt, a negyedik férfit pedig kábítószerrel visszaélés miatt állítottak elő. A közlemény szerint a mérkőzés közben öt rendőr sérült meg könnyebben, mindannyian a szurkolók által használt különböző pirotechnikai eszközöktől. Hárman halláskárosodást szenvedtek a hanggránátoktól, a másik két rendőr petárdáktól sérült.

A BRFK rongálás miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen, mivel a Ferencváros szurkolói megrongálták a számukra biztosított metrószerelvényt. A rendőrök a mérkőzés előtt nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt foglaltak le.

Két szurkoló könnyebben megsérült, amikor az Újpest és a Fradi szurkolói a meccsre tartva összeverekedtek a Gellért téren. A Megyeri úti Szusza Ferenc stadionban tartott 205. örökrangadón az Újpest 2-1-re nyert a Ferencvárossal szemben. (A szurkolók összecsapásáról itt olvashat, a meccsről pedig itt.)