Három sérült a szigetmajori HÉV-balesetben

Vágólapra másolva!
Kombájn ment neki oldalról a ráckevei HÉV-nek Szigetmajornál, a balesetben hárman sérültek meg könnyebben. A mezőgazdasági gép vezetője nem volt ittas, egyelőre nem tudni, miért hajtott be a vasúti átjáróba.
Vágólapra másolva!

Hárman könnyebben megsérültek, amikor mezőgazdasági munkagéppel karambolozott a ráckevei HÉV egyik szerelvénye vasárnap 11:40-kor, Szigetmajor, már megszűnt állomásnál - közölte az [origo]-val Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Németh Cecília, a mentők sajtóügyeletese azt MTI-nak azt mondta: az egyik sérült a helyszínen nyilatkozott, hogy nem kér ellátást, a másik két embert a mentők kórházba szállították.

A baleset egy olyan vasúti átjárónál történt, amelyet csak tábla jelez, nincs fénysorompó sem - mondta a sajtóreferens. Kovács Viktória szerint egy kombájn hajtott neki oldalról a Ráckeve felé tartó HÉV-nek, ez okozta a balesetet. A helyszínelés még csak pár perce zajlik, egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a kombájn vezetője nem volt ittas - tette hozzá a szóvivő.

A BKV fődiszpécsere szerint a ráckevei HÉV vonalán Tökölig járnak a szerelvények, Tököl és Szigetcsép között pótlóbuszok helyettesítik a vasutat.